вируси атакуват човека

Регионалната здравна инспекция: В областта са констатирани пет нови случая на коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани пет нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже от гр. Русе и една жена на 54-годишна възраст от гр. Бяла. Жената, както и един от мъжете, който е 37 години са поставена под домашна карантина. И двамата са в добро общо състояние. Останалите трима мъже съответно на 28, 40 и 60 години са хоспитализирани в  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Те са в стабилно състояние, но са с двустранна пневмония. Сред симптомите и при тримата са отпадналост, повишена телена температура и кашлица.

Имайки предвид петте новообявени случая общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 67 души, като от тях активни са 46. Понастоящем на домашно лечение са намират 28 души, а други 18 са хоспитализирани, от които един е интубиран. Припомняме, че става дума за мъж на 67 години от гр. Русе, който в неделя от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ беше преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка означава съответно 21 и 25. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 37 са жените, а мъжете са 30, което в проценти е респективно 55% и 45%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 663, а за други 6087 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6750.

Сред добрите новини е, че излекуваните от COVID-19 в областта са вече 21, а освен това вчера от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ са изписани мъж и жена на 58 и 64 години съответно от селата Брестовене и Ясеновец, област Разград.

Сподели:

Още новини от деня