Заповядайте на Европейска нощ на учените 2020 - Русе

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се включва в Европейската нощ на учените Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

И тази година Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се включва в Европейската нощ на учените Русе, организирана от Русенска търговско-индустриална камара.

Събитието ще се проведе в периода 27 – 29 ноември 2020 г. и ще бъде изцяло онлайн.

Въпреки необичайния формат, в програмата отново намират място интересни и разнообразни теми, свързани с новите технологии, археологията, биологията и други.

Библиотеката участва с два видео материала, които ще бъдат излъчени на 29 ноември (неделя):

от 10:30 – 11:00 ч. –  „Хартията – от засаждането на дърво до изложбената зала“ – Агроном  д-р Боян Богомилов говори как се засажда дърво и какво е необходимо за неговото правилно отглеждане и израстване; Колегите библиотекари от Детски отдел – Севдалина Тодорова и Ива Цветкова четат интересни факти за дърветата;   Грета Цуфелде – библиотекар, ще покаже как може да си направим хартия в домашни условия; Ренета Константинова  и Валентина Караджова ще разкажат за изкуството на екслибриса;

от 11:00 – 11:30 ч. – „В кухнята на баба“ – Ученичка от Гимназията по туризъм показва готови лопушник и десерт по стари бабини рецепти, а библиотекарят Валентина Караджова представя готварски книги от фонда на библиотеката.

Включете се в тазгодишното издание на Европейска нощ на учените 2020 – Русе на фейсбук страницата на РТИК https://www.facebook.com/rcci.bg   и в YouTube https://www.youtube.com/channel/UCyTwXVVQUGqa38Y6rTnFZ0g   Присъединете се към Facebook събитието  https://fb.me/e/3h6BkHJMO , за да научите интересни факти за растенията и актуализации по програмата в Русе. 

Повече информация за инициативата и някои интересни конкурси за младежи и деца на сайта на проект FRESHER: https://fresher-researchersnight.bg/

#FRESHER #ЕвропейскаНощНаУчените #EuropeanResearchersNight #MSCANight #RTIK #RCCI

Сподели:

Още новини от деня