Регионална бизнес среща в Русе ще акцентира върху възможностите за съвместен бизнес с Индия

Регионална бизнес среща в Русе ще акцентира върху възможностите за съвместен бизнес с Индия

Регионална бизнес среща в Русе ще акцентира върху възможностите за съвместен бизнес с Индия

Възможностите за бизнес партньорство и сътрудничество между община Русе, регионални компании, браншови организации и представители на бизнеса от Индия ще бъдат обсъдени по време на предстоящата регионална бизнес среща „Нови бизнес възможности между България и Индия в регион Русе“. Събитието ще се проведе на 28 февруари 2020 г. от 11:30 часа в хотел Космополитан. Почетен гост на срещата ще бъде посланикът на Република Индия в България, Н.Пр. г-жа Пуджа Капур.

Бизнес срещата цели да събере на едно място представители на големи регионални компании в град Русе, които да се запознаят отблизо с възможностите за икономическо развитие и успешни бизнес инвестиции в дългосрочен план между България и Индия.

По време на събитието ще бъдат дискутирани ползите от бизнес сътрудничеството между двете държави, както и добри практики и полезни съвети при стартиране на корпоративни начинания извън страната ни. Във фокуса на срещата ще бъдат възможностите за осъществяване на успешни бизнес партньорства и създаване на ползотворни контакти с водещи представители на индийски компании, привличането на чуждестранни сътрудници и реализирането на устойчиви бизнес инвестиции. Осъществяването на тези възможности би довело до икономическо развитие и откриване на нови работни места в град Русе. В рамките на събитието ще бъдат представени основните специфики на бизнеса в региона и ще бъдат дискутирани възможностите за разгръщане потенциала на българските компании извън България.

Събитието се организира от Индийско-българската бизнес камара със съдействието на Индийското посолство в България. В срещата ще вземат участие и висши представители на местната и регионалната власт в Русе.

Основен приоритет на Индийско-българска бизнес камара е развитието на търговско-икономическите отношения между България и Индия в областта на информационните и комуникационни технологии, промишлеността, търговията и услугите, селското стопанство и други водещи сектори.

__________________

За Индийско-българска бизнес камара:

Индийско-българска бизнес камара (ИББК) е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2015 г., което има за цел да допринесе за развитието на отношенията между България и Индия в сферата на търговията, промишлеността, селското стопанство, услугите и други дейности. Членове на Камарата са реномирани компании от всякакъв мащаб. Целта на Камарата е да подпомага бизнеса на индийските компании в България и бизнеса на българските компании в Индия. ИББК поддържа връзки с българското и индийското правителство и съответните им посолства, с много търговски камари и бизнес организации в България и Индия. Камарата подкрепя развитието на бизнеса и растежа на членовете си, както и нови инвеститори от двете страни.

Сподели:

Още новини от деня