Регионалното управление на образованието – Русе и СУПНЕ „Фр. Шилер“ организират „Чети с мен“ – кампания за насърчаване на четенето

 За шеста поредна година Регионалното управление на образованието – Русе и СУПНЕ „Фр. Шилер“ – Русе организират  „Чети с мен“ – кампания за насърчаване на четенето. На  9 ноември  от 09:00 ч. в СУПНЕ „Фр. Шилер“  е началото на „Чети с мен“.

Учители, родители и ученици могат да присъстват на традиционния празник на четенето и книгата,посветен на Деня на народните будители и на рождението на Йордан Йовков – творческите ателиета: „Думите“ с журналистката и поетесата Нели Пигулева, „Аз, приказният герой“, „Прочети ми приказка“, „Шилериада“, „Моят будител“ – видеоклип или презентация по темата за будителството в миналото и днес, урок по комикс рисуване с арх. Орлин Неделчев  и други (подробностите – виж в Програма на кампанията „Чети с мен“.).

 За учителите по български език и литература е предвидена квалификационна форма на тема „Йовковият свят“ с лектор проф. Добрин Добрев, ШУ „Епископ Константин Преславски“.

Сподели:

Още новини от деня