Резултатите от проект „Корени и крила” бяха представени днес

Време за прочитане: 2 мин.

Резултатите от проект „Корени и крила” /Солидарността – реални действия и отговорност/ на клуб на жените социалистки „Червена роза” Русе към фонд „Политически инициативи” на НС на БСП бяха представени днес от ръководителя на проекта Милена Хинкова.

В събитието участваха членовете на екипите по проекта, представители на партийните организации, участници от партньорите и жители на населените места, където се реализираха дейностите, общински съветници и народни представители от БСП, както и представители на националното ръководство на обединението на жените социалистки.

Той е финансиран с около 4000 лева от фонд „Политически инициативи“ към Националния съвет на БСП. Съфинансиране има от Общинския съвет на БСП – Русе, фондонабирателна кампания и доброволен труд. Ръководството на проекта включва Милена Хинкова като ръководител, Румяна Радкова – координатор, Р. Андреевска – счетоводител. Екипите по дейностите включват както членове на клуб „Червена роза“, така и ветерани – социалисти, и членове на Младежкото обединение на БСП в Русе.

Провежданите срещи с общинските съветници и народни представители от БСП регистрират редица проблеми в населените места, питанията по които в местния и националния парламент не дават решение, отбеляза Милена Хинкова. В малките населени места и в разноликата градска среда няма субект, който да представя инициативата на активната част от жителите, за да бъде оказван обществен натиск и да се намери решение в съответствие с интересите на тези общности. Този проект е за солидарността – отговорност да бъдем съпричастни с проблемите на другите и да им помогнем Клуб „Червена роза“ е част от общинската организация на БСП. Членовете му са мотивирани от идеите за промяна в БСП. Те желаят със своето участие да подкрепят партийните структури и да насърчат гражданите в намирането на идеи и каузи, около които да се обединят за реализирането им.

Предстои възстановяване на паметника в Семерджиево в рамките на експедиция „Памет“. Проведе се обучителен семинар „Солидарността днес и в БСП“. Проведоха се акции „Подай ръка“ в Червена вода и Долно Абланово. Кампаниите „Искам думата“ и „Моят адрес, моята улица“ бяха насочени съответно към район „Дружба“ и селищно образувание ДЗС, което трябва да стане квартал на Русе.

Сподели:

Още новини от деня