Ректорът на Русенския университет гостува в студиото на "Денят започва"

Ректорът на Русенския университет гостува в студиото на „Денят започва“

Днес, 23.08.2021г., ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев гостува в студиото на „Денят започва“ , където коментира темата „При каква организация и мерки ще започне новата учебна година във висшите учебни заведения?“.

В Русенския университет учебната година започва присъствено. Задочното обучение стартира на 04.09.2021г., а редовното на 20.09.2021г.

„Имайки опита от изтеклата учебна година, в която започнахме присъствено – 6 седмици, след това преминахме на онлайн обучение, сме се подготвили във всеки един момент да превключим на друг вид обучение“, заяви ректорът.

В университета са разработени няколко варианта – единият е за изцяло присъствено обучение, спазвайки всички противоепидемични мерки.

В русенското висше училище 55% от преподавателите и служителите са ваксинирани, а заедно с преболедувалите – около 60% са защитени. Проф. Белоев подчерта, че и през тази година ще направят кампания за ваксиниране и сред останалите преподаватели.

Ректорът обясни, че през изминалите две години всеки един преподавател ежеседмично е представял доклади за проведеното онлайн обучение. Той заяви, че като резултат от това, в началото на миналата учебна година в университета са започнали с почти 100% онлайн базирани учебни ресурси.

„Всеки би си задал въпроса дали студентите не ползват някакви други методи. Искам да уверя всички, че има разработена процедура за онлайн полагане на изпити, онлайн заверяване на семестри. Изпитите протичат доста добре и ако студентът иска да направи нещо не както трябва, преподавателят го забелязва“, отбеляза проф. Белоев.

Цялото видео вижте тук: https://bnt.bg/news/pri-kakvi-merki-shte-rabotyat-visshite-uchilishta-v302175-297852news.html

Сподели: