Ректорът на Русенския университет получи почетно отличие от университета Мендел в Бърно

Ректорът на Русенския университет получи почетно отличие от университета Мендел в Бърно

Време за прочитане: < 1 мин.

На 26 септември беше отбелязана 100 годишнината на Менделовия университет в Бърно, Чехия и на Агрономическия факултет. Академичният съвет на факултета номинира ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев за Юбилеен медал за дългогодишна съвместна дейност между университетите и за изключителен принос като учен за развитие на науката. Удостояването  с високото отличие се състоя на церемония, организирана в рамките на тържественото честване на юбилея. На празника, освен проф. Белоев, присъства и зам.-ректорът по учебната работа проф. д-р Пламен Кангалов.

В приветственото си думи чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави  колегите си от университет Мендел със знаменателната 100 годишнина и очерта параметрите на досегашната съвместна дейност. В края на поздравлението си, ректорът пожела нови още по големи успехи.

Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев е Доктор хонорис кауза на Менделовия университет – висше училище с история, традиции, много успехи и постижения. Русенският университет и университет Мендел имат подписан меморандум за сътрудничество и споразумения по програмата Еразъм за обмен на студенти и преподаватели.  Съвместната работа на двете висши училища в областта на научните изследвания, издаването на съвместни публикации, организирането на конференции и обмена на преподаватели и студенти е изключително ползотворна и успешна.

По време на посещението бяха проведени срещи с ректора на университета проф. Нерудова, зам.-ректори и декани на факултети и бяха уточнени бъдещите съвместни дейности.

Сподели:

Още новини от деня