Градината е зона не само за работа, но и за отдих. И дори ако вече имате ъгъл, където можете да мързелувате с вкус, погледнете го наново: може би и тук е необходима промяна на обстановката. Градина може да се оформи край селска къща или дом, който е в покрайнините на града. Приятно и полезно е да се отпуснете не само в удобна, но и в красива обстановка. Кътът за сядане е задължителен за всяка градина. Основното е да подходите правилно към задачата за създаване на места за "почивка" с удобни столове и маса, така ще можете наистина да знаете, че това е специално място. Винаги можете да поканите приятели и гости тук. Важно е мястото да бъде добре подравнено, да има сянка или навес. • Освен маса със столове може да сложите дивани или пейки. Самите дивани с многоцветни възглавници ще оформят чудесен уединен ъгъл. • Интересна идея е използването на кръгла пейка. Тя ще служи като оригинална рамка за вдлъбнатина в ниша платформа и ще подслони дори най-голямата компания. В допълнение, такъв обект е много лесен за украса, а самият декор ще бъде видим отдалеч. Можете да намерите готови модели за градински кът за сядане в продажба. Просто разгледайте предварително каталог на стоки от различни онлайн магазини. Изберете тези, които ви пасват като размери, цвят и финансово изгодни за вас. Кътът за сядане в градината често е свързан с допълнителни конструкции. Става дума за ефектното използване на независими конструкции (перголи, каменни стени, огради и паравани),. но пък е много добре да дадете акцент на самите растения. Например жив плет, изработен от широколистни храсти или иглолистни дървета. Също така и буйна цветна зона от пъстри трайни насаждения, засадени по периметъра на ъгъла за релакс. Декорация с камъчета. За хората, ориентирани към ориенталски изкушения, може да направите проста композиция от камъни и снежнобял чакъл около зоната за сядане. Друг необичаен вариант е да оградите фрагмент от територията под високи дървета с дървени перголи, да засадите лози по импровизираните стени и да вземете тента като подвижен покрив. Какво да сложите под краката си? Това не е празен въпрос. В крайна сметка, ако ще прекарате много време тук, независимо от времето, е важно да създадете комфортни условия. Какъв материал да изберете, за да създадете пода? Това е сложно и зависи от мястото и климата. Необходимо е да вземете решение за типа "подово" покритие определено със специалист. Определено често се използват каменни плочи, дъски и др.

Релакс в градината – полезни съвети

Градината е зона не само за работа, но и за отдих.

И дори ако вече имате ъгъл, където можете да мързелувате с вкус, погледнете го наново: може би и тук е необходима промяна на обстановката. Градина може да се оформи край селска къща или дом, който е в покрайнините на града. Приятно и полезно е да се отпуснете не само в удобна, но и в красива обстановка.

Кътът за сядане е задължителен за всяка градина.

Основното е да подходите правилно към задачата за създаване на места за „почивка“ с удобни столове и маса, така ще можете наистина да знаете, че това е специално място. Винаги можете да поканите приятели и гости тук.  Важно е мястото да бъде добре подравнено, да има сянка или навес.

  • Освен маса със столове може да сложите дивани или пейки.  Самите дивани с многоцветни възглавници  ще оформят чудесен уединен ъгъл.
  • Интересна идея е използването на  кръгла пейка. Тя ще служи като оригинална рамка за вдлъбнатина в ниша платформа и ще подслони дори най-голямата компания. В допълнение, такъв обект е много лесен за украса, а самият декор ще бъде видим отдалеч.

Можете да намерите готови модели  за градински кът за сядане в продажба. Просто разгледайте предварително каталог на стоки от различни онлайн магазини. Изберете тези, които ви пасват като размери, цвят и финансово изгодни за вас.

Кътът за сядане в градината често е свързан с допълнителни конструкции.

Става дума за ефектното използване на  независими конструкции (перголи, каменни стени, огради и паравани),. но пък е много добре да дадете акцент на самите растения. Например жив плет, изработен от широколистни храсти или иглолистни дървета. Също така и буйна цветна зона от пъстри трайни насаждения, засадени по периметъра на ъгъла за релакс.

Декорация с камъчета.

За хората, ориентирани към ориенталски изкушения, може да направите проста композиция от камъни и снежнобял чакъл около зоната за сядане. Друг необичаен вариант е да оградите фрагмент от територията под високи дървета с дървени перголи, да засадите лози по импровизираните стени и да вземете тента като подвижен покрив.

Какво да сложите под краката си? Това не е празен въпрос. В крайна сметка, ако ще прекарате много време тук, независимо от времето, е важно да създадете комфортни условия. Какъв материал да изберете, за да създадете пода? Това е сложно и зависи от мястото и климата. Необходимо е да  вземете решение за типа „подово“ покритие определено със специалист. Определено често се използват каменни плочи, дъски и др.

Сподели: