реновиран железопътен участък

Ремонтират жп линията между Русе и Образцов чифлик, както и 4 гари в Русенска област

През 2020 г., съгласно инвестиционните проекти за ремонти, финансирани от държавата, НКЖИ планира да извърши основен ремонт на железния път на стойност 34,180 млн. лв. в участъка от сп. Горица до гара Славяново по път №2 и в междугарията Христо Даново – Сопот, Русе разпределителна – Образцов чифлик, Самуил – Висока поляна и Хитрино – Плиска. От следващата година започва поетапно рехабилитацията на жп гарите по 9 та линия в следния ред – Образцов чифлик,  Ястребово, Ветово, Сеново, Просторно, Разград, Самуил, Висока поляна, Хитрино, Плиска.

В резултат на инвестициите в железопътната инфраструктура през 2019 г., достигнатата средно претеглена скорост на движение на влаковете по главните жп линии от мрежата е 91,6 км/ч за пътническите влакове и 75,3 км/ч за товарните влакове, като се запазва устойчивата тенденцията към завишаване на скоростите. Постигната е възможност за общо намаляване на времето за пътуване на пътническите влакове от 22,1 минути.

През 2019 год. са подновени общо 41 км железен път и 22 жп стрелки, изпълнено е механизирано пресяване на баластовата призма на 113 км и 22 бр. жп стрелки, положен е 65 км безнаставов железен път от заварени релсови нишки. Чрез механизирано поддържане е подобрено техническото състояние на 3 200 км железен път и 1 270 жп стрелки.

Сподели:

Още новини от деня