Ремонтират улици във всички населени места на община Ценово

Ремонтират улици във всички населени места на община Ценово

Близо 33 000 квадратни метра от уличната мрежа в община Ценово ще бъде основно ремонтирана. Предвидено е строителни дейности да се извършат във всички населени места.

Благоприятните климатични условия през последните дни позволиха планираните ремонти в част от селата дори и да приключат. Вече приключиха дейностите в Кривина, Новград и Пиперково.

„По проект на ДФ „Земеделие“ ще бъдат рехабилитирани 9 улици в осем от селата на общината. Предвидено е да се извършат ремонти на повече от 18 800 квадратни метра. Прогнозната стойност на строителните дейности е 1 091 406 лева без ДДС“, уточни зам.-кметът на община Ценово Цветомир Петров. Улица „Хан Аспарух“ в общинския център ще придобие изцяло нов облик – предвидено е освен основен ремонт на уличното платно да се положат и нови бордюри. Единствено в Долна Студена по проекта ще бъдат преасфалтирани две улици. Жителите на Новград обаче ще се радват на най-много рехабилитирани улични пространства. В селото освен предвидената по  проекта улица, ново асфалтово покритие ще бъде положено на още три улици, чиито ремонтни дейности са финансирани с постановление на Министерския съвет.

С финансови средства от общинския бюджет близо 11 500 квадратни метра от улиците в Белцов и Ценово ще придобият нова визия. Ремонтите по уличната мрежа в общината се очаква да приключат най-късно през пролетта на следващата година.

Сподели:

Още новини от деня