ремонт пропадане добри немиров март 2024

Ремонтираха пропадането на ул. „Добри Немиров“ в центъра на Русе

Ремонтираха пропадането на ул. „Добри Немиров“ в центъра на Русе. Това стана след завършването на проект „Изграждане на ВиК – инфраструктура на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД – Русе в края на миналата година.

Проблемът бе поставен нееднократно от общинския съветник от групата на местна коалиция „Съюз на демократичните сили“ в ОбС – Русе Деян Недков.

Предвид запълнения график на ОП „Комунални дейности“ в продължение на месеци не можеха да бъдат извършени възстановителните работи на мястото на пропадането по улица „Добри Немиров“ срещу хотел „Космополитън“.

Според отправен от гражданка до г-н Недков сигнал, пропадането датира от близо 4 години, като след обилен порой от юни 2022 година размерите му стават огромни и то обхваща вече част от пътното платно, тротоара, тревната площ и площадката за игра. Трудно преминават възрастни хора, майки с колички и деца. Сигналът е подаден в писмена и видеоформа на 6.12.2022 година, като е регистриран от Община Русе.

Според Недков от репортаж по темата за БНТ на 14.12.2022 година е станало ясно, че кметът се е разпоредил мястото да бъде ремонтирано веднага. След няколко питания от съветника сега вече то се е случило.

деян недков
Сподели: