козметичен ремонт

Ремонт на апартамента с малко средства

Скъпият ремонт на апартамента не винаги е  достъпен по ред причини, но се оказва, че  винаги има решение

В статията се дават нестандартни идеи по въпроса. Ремонт на апартамента може да се реализира и с малко средства. За целта има някои бързи и бюджетни решения.

Искате да ремонтирате апартамента възможно най-бързо? Откажете се от сложни архитектурни идеи – сега нямате нужда от тях. Ако е необходимо, премахнете вътрешните прегради, които крадат ценно пространство. Но оставете кухнята и банята там, където са.

Мислите за изглаждане и шпакловане на стените? Отново, не прекалявайте. И не добавяйте допълнителни разходи. Просто на стените сложете релефни тапети в бяло – това ще ви помогне на 100 процента.

Вижте още: Къща на село – ремонт до ключ

Ако все още смятате, че бялото е стерилен цвят, въведете нюанси на бялото. По-сложен и интересен вариант е да изберете тапети в различни нюанси на сивото за стените, тавана и пода.

Погледнете ремонта на своя апартамента като дизайнер.

Огледайте се и оценете дали има нужда ли персонализирани форми или интересни архитектурни елементи? Дали само ако промените пердетата или просто абажурите няма да се получи неочаквано семпло и стилно решение с малко средства.

  • Не забравяйте да освободите пространството в стаите – така ще са по-просторни. В същото време изхвърлете веднага всичко ненужно.
  • Не бързайте да сменяте старите мебели за нови – извършете процедури за освежаване – става дума а лакиране, боядисване, декупаж или лек ремонта на механизмите. Старите шкафове, гардероби и скринове от времето на баба и дядо днес са пак актуални. Те са с прости форми, плавни линии, тъмно дърво, заглушена палитра, геометрични шарки.
  • Пластмасов абажур от 60-те години на миналия век, голям кристален полилей и стол с дървени подлакътници – да, всичко това може да изглежда впечатляващо. Просто  с подходящ рефреш могат да имат неочаквана роля в интериора.
  • Износеният дъбов паркет е нещо, от което новите собственици на стари апартаменти често не оценяват замествайки го с ламинат. Но европейските дизайнери плащат много пари за такива износени подови настилки и ги купуват на търгове. Можете да почистите паркета и след това да го покриете с восък или можете да го боядисате.
  • Колекции от плочи, картини, книги, музикални инструменти може да направи интериора уникален, ако се постави на нужното място.
  • И дори старият диван не е толкова безнадежден – може да се претапицира. После сложете на него меки и красиви възглавници.

С една дума може дори и през зимата да направите ремонт на апартамента по свой начин. Ще се изненадате от резултатите.

Сподели: