Ремонт на пода в апартамента

Ремонт на пода в апартамент

Често се налага да се извърши ремонт на пода в апартамент, който е доста стар или е имало наводнение.

Каква технология може да се използва за ремонт на пода в  апартамент в този случай?

Има две доста ефективни техники за основен ремонт на пода. За да ги приложите, трябва напълно да премахнете стария под и да почистите основата на подовите плочи. Ако подът е без дупки, плътен, без кухини, тогава технологията за изравняване на пода по регулируеми трупи е ефективна. Дървени трупи се поставят и подравняват хоризонтално, след което върху тях се полагат два слоя шперплат. Изравняването на пода в апартамент по този метод става бързо и без процеси на сушене на мокра замазка.

Вторият начин е с използване на суха замазка. Тоест, разстила се пластмасов филм, след това се излива фина експандирана глина, която се изравнява на нужната височина и на хоризонтално ниво. След това отгоре се полагат листове с дебелина 2 см от гипсокартон, така наречените подови елементи. Цялата суха замазка е готова. Подът ще бъде равен след 2-3 дни.

Как да ремонтираме подове, ако в апартамента има мебели?

  • 1 вариант

Практиката сочи, че някъде между 30-40% от мебелите просто се изхвърлят по време на ремонта. Обикновено това са мебели, които вече са стари. Или просто демоде.

  • 2 вариант

Преместването на мебели в друга стая, на балкона и в коридора, също е работен вариант. При опцията, когато се прави суха замазка, всички мебели са в неудобно положение за не повече от един ден, а диван, който не може да бъде изваден (по различни причини), може да бъде в стаята по време на монтажа на замазката. Саморазливният под обаче изисква пълно свободно пространство. Например, може първо всичко да се премести в кухнята и тогава да се направи суха замазка в съответната стая. Следва полагане на ламинат, след което се връщат всички неща там.

  • 3 вариант

Най-объркващото при подмяна на пода е наличието на вградени мебели. Ако трябва да ремонтирате пода с такива мебели, тогава този процес отнема повече време и често желанието на клиента не съвпада с техническата възможност за изпълнение. Получава се под на 2 нива. Или се търси нестандартно решение, което предлага фирмата, извършваща ремонта.

Сподели: