Рена Стефанова: За 10 месеца свършихме повече, отколкото можеше да се очаква в тази трудна ситуация

Рена Стефанова: За 10 месеца свършихме повече, отколкото можеше да се очаква в тази трудна ситуация

ГЕРБ ви атакуват с всички средства. Грешно ли преценихте, че въобще е можело да се направи нещо заедно с тях?

Този въпрос ми задавате много често при срещите ни, сподели кандидатът за народен представител от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в 19-и МИР – Русе Рена Стефанова.

И аз отговарям, че вариантите бяха да отидем на поредните избори със служебно правителство, което ни отдалечава от Европа, или да се опитаме реално да променим нещо, за да живеем по-добре тук. Знаехме, че нищо не се случва без инструментите на властта. Бяхме подготвени, че ще е много трудно, подчерта тя.

Все пак докато ГЕРБ и ДПС работеха по нашата програма, си струваше – придвижихме страната в правилната посока, категорична бе г-жа Стефанова.

За 10 месеца свършихме повече, отколкото можеше да се очаква в тази трудна ситуация. Факт са двата бюджета, с които увеличихме доходите. Намалихме неравенствата, подобрихме средата на живот чрез инфраструктурата, напреднахме в здравните грижи, безплатните лекарства, насочихме много повече средства към здравеопазването, образованието, културата, земеделието, отбраната, припомни кандидатът за народен представител.

С промените в Конституцията и Антикорупционния закон започнахме да връщаме справедливостта. Влязохме в Шенген , а при политическа стабилност ще паднат и сухопътните граници. Можем да довършим реформите и да дадем спокойствие на хората и бизнеса, без компромиси с принципите си. За тази цел имаме нужда от максимална подкрепа, заяви Рена Стефанова.

Затова се надявам хората да излязат и да гласуват масово. Виждаме, че Пеевски и Борисов мобилизират всички средства, за да превърнат България в балканска диктатура с повсеместна корупция и беззаконие. Можем да кажем „не“ и вместо това на 9 юни да имаме мнозинство за нормална европейска България, подчерта в заключение Рена Стефанова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: