вируси атакуват човека

РЗИ: За последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 130 нови случая на коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 130 нови случая на коронавирус, което е поредният антирекорд в региона за период от 24 часа. 80 от новозаразените са жени, а 50 са мъже. 124 от установените през вчерашния ден случаи са на домашна изолация, а шестима души са хоспитализирани. Най-много заразени отново има в град Русе, като техният брой е 102-ма. Други 16 случая са в различни населени места от община Русе, като Мартен, Николово, Басарбово и Сандрово. Първи случай на коронавирусна инфекция е установен в село Долно Абланово, както и два случая в село Ястребово. Останалите 12 случая са в общините Борово, Бяла, Ветово и Сливо поле.

За съжаление през вчерашния ден са починали и двама души. Става дума за 74-годишен мъж от Басарбово и жена на 78 години от Бяла. И двамата са били с положителен PCR тест за коронаврирус и са били приети на болнично лечение съответно Университетска болница „Медика Русе“, както и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на починалите. Общо починалите с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията в Русенско станаха 35-ма, като 21 от тях са мъже, а 14 са жени. За денонощието има и 20 излекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 474.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са вече 1263-ма души, като активните случаи са 754. От тях 113 са на болнично лечение, а 641 са под домашна изолация.

При активните случаи броят на мъжете е 357, а жените са 397, което в процентно съотношение е 47% към 53%. Без съществена промяна в процентно отношение остава и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 689 са жените, а мъжете са 574, което в проценти е респективно 55 и 45.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички противоепидемични мерки.

Сподели: