Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

РЗИ – Русе: Близо девет пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19

Близо девет пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие. 21 са новите случаи за последните 24 часа, а 181 са излекуваните. 17 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. По двама заразени има в Две могили и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините от Борово, Бяла, Ветово, Иваново и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13563, а преболедувалите 11604. Активните случаи са 1140. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 308, като 51 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 98, от които четири са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 820, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 469 от тях са мъже, 351 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи на коронавирус е единствено област Шумен.

До момента в областта са извършени 20442 имунизации, като повторна доза са получили 4805 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 233 ваксини.

Областният оперативен щаб и здравните власти апелират за спазване на противоепидемичните мерки по време на празниците. По-малкият брой заразени през вчерашния ден е възможно да се дължи и на това, че по-малко лаборатории за диагностика на коронавирусна инфекция работят през почивните дни. Припомняме, че днес до 16.00 ч. в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла е осигурен „зелен коридор“ за имунизация срещу коронавирус. Не се изисква предварително записване, а пожелалите могат да избират между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

Сподели: