вирус

РЗИ – Русе провери обработката на тленни останки на починали от коронавирус

Инспектори от отдел Държавен здравен контрол на Регионалната здравна инспекция – Русе извършиха оглед при обработката на тленни останки на починали от SARS-CoV-2 (Covid-19) лица по отношение на спазването на изискванията на чл.22 от Наредба № 2.

Това стана в рамките на насочени проверки на траурни агенции, транспортни средства от градския транспорт, фризьорски салони, домове за стари хора, спортни обекти, заведения за обществено хранене и др. обекти, във връзка с прилагане на мерките, свързани с опасността от разпространение на Сovid-19.

През отминалата седмица са извършени 108 проверки в Русе, като от тях 47 бяха насочени проверки по спазване ограниченията и забраните, наложени във връзка с извънредната епидемична обстановка.

През отминалата седмица броят на взети и обработени проби от лица със съмнение за COVID-19, които са изпратени в референтна лаборатория (СМДЛ „Здраве“) за потвърждаване на резултатите с PCR е 243 бр.

Броят взети и изследвани кръвни проби с бърз тест за Антитела за COVID-19 са 17 с 34 изследвания. 4 са взети и изработени проби за Антиген за COVID–19.

Сподели:

Още новини от деня