РЗИ – Русе спря концертна зала поради лошо хигиенно състояние

През отминалата седмица служителите на Регионалната здравна инспекция – Русе извършиха 301 проверки в обектите с обществено предназначение на територията на град Русе и общините Русе, Иваново, Две могили, Сливо поле и Борово – централни водоизточници, водоснабдителни съоръжения, СОЗ, открити плувни басейни, фризьорски и козметични салони, магазини за съхраняване и търговия с козметични продукти, магазини за дрехи втора употреба, общежития, читалища и концертни зали, детски  и учебни заведения, спортни обекти, ЗОХ, обекти за търговия с опасни химични вещества и смеси и др.

Издадени и връчени 9 са предписания, от които 6 за задължителни хигиенни мерки, 1 – за спиране експлоатация на обект и 2 за спиране реализацията на стоки и продуки, опасни за здравето на човека.

Издадени и връчени са 3 заповеди, от които 1 за спиране експлоатация на обект (концертна зала, поради лошо хигиенно състояние) и 2 за спиране реализацията на стоки и продукти (козметичен продукт и дрехи и бебешки играчки втора употреба). Издадена е и една заповед за възстановяване на експлоатация.

За установени нарушения са съставени и връчени 3 АУАН на физически лица (във фризьорски и козметични салони).

Сподели:

Още новини от деня