РИК – Русе сезирана с жалба за скъсан плакат

В Районна избирателна комисия – гр. Русе с вх. № 301/25.05.2019 г. e постъпила жалба от Пламен Рашев – упълномощен представител на КП „БСП За България“ за нарушаване на правилата за поставяне на агитационни материали. В нея жалбоподателят твърди, че в гр. Русе, на спирка „СБА“, посока кръговото, по ул. “Скобелев“, на информационното табло, предназначено за залепване на плакати, е скъсан плакат на  „БСП за България“, като умишлено е заличен номера на партията в интегралната бюлетина.

С жалбата се иска РИК Русе да предприеме действия по премахване на незаконно разположени агитационни материали, съгласно дадените правомощия.

След постъпване на жалбата членове от състава на РИК Русе направиха оглед на мястото и установиха нарушения при поставяне на  агитационни материали.

Като разгледа жалбата РИК Русе прие, че в жалбата не е посочено лице – извършител на твърдените от жалбоподателя нарушения. Поради тези обстоятелства, независимо от предвидената в ИК административно-наказателна отговорност за извършване на такива нарушения, не може да бъде съставен АУАН поради липса на административнонаказателноотговорно лице.

Районна избирателна комисия Русе остави без уважение жалбата на Пламен Рашев – упълномощен представител на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ относно нарушаване правилата за поставяне на агитационни материали в предизборната кампания при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. поради непосочване на конкретен нарушител.

РИК – Русе указва на политическите партии и коалиции да спазват законовите правила при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Сподели:

Още новини от деня