КП "Демократична България-Обединение“ сигнализира РИК - Русе за нарушаване правилата на предизборната агитация

РИК – Русе установи нарушения при разлепяне на плакати след сигнал на КП „БСП за България“

Време за прочитане: < 1 мин.

В РИК-Русе е постъпила жалба вх. № 87/19.10.2021г по описа на РИК-Русе от КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, чрез пълномощник Пламен Рашев, в който се твърди, че в периода 15.10.20121 г. – 18.10.2021 г. върху поставените от коалицията агитационни материали в гр. Русе, са разлепени плакати на КП „ГЕРБ-СДС“ и ПП “БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ-ЕВРОЛЕВИЦА“. Изтъкват се доводи, че с това са допуснати нарушения на чл.183, ал.1 и ал.5 от ИК.

Приложен е снимков материал, но липсва информация за извършителя.

РИК – Русе, след извършена проверка на място констатира, че посочените като агитационни материали действително са поставени на посочените места в града.

С разлепването на агитационни материали на КП „ГЕРБ-СДС“ и ПП “БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ-ЕВРОЛЕВИЦА“  върху вече поставени плакати, е допуснато заличаване на агитационни материали на други участници в предизборния процес, което съставлява нарушение на забраната по чл.183, ал.5 ИК и следва да бъдат премахнати от кмета на Община Русе чрез Общинско предприятие „Русе арт“. РИК – Русе установи извършено нарушение по чл. 183 ал. 5 от ИК относно  поставени плакати на КП „ГЕРБ-СДС“ и ПП “БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ-ЕВРОЛЕВИЦА“ върху вече разлепени агитационни материали на други участници.

РИК указа на кмета на Община Русе да премахне агитационните материали, с които се заличават други агитационни материали.

Не се ангажира административно-наказателна отговорност поради неустановяване на извършител.

Сподели:

Още новини от деня