РИК указа на кмета на Община Русе да премахне агитационни материали на БНО

РИК указа на кмета на Община Русе да премахне агитационни материали на БНО

Време за прочитане: < 1 мин.

В РИК Русе е постъпил сигнал вх. № 130/08.03.2021 г. от Илиан Георгиев и Сигнал вх. № 138 от 09.03.2021 г. препратен от ЦИК, в които се твърди, че има разположени агитационни материали на Венцислав Атанасов Ангелов кандидат за народен представител от партия „БНО“, които определят COVID-19 като манипулация и измама от страна на държавата, обявяват война на заразата и са против „принудително и задължително“ ваксиниране. РИК – Русе, след извършена проверка на място констатира, че посочените като агитационни материали са поставени в нарушение на разпоредбите на чл. 183, ал. 3 и ал. 4 от ИК, тъй като са поставени на нерегламентирани места и застрашават  живота и здравето на гражданите. Със Заповед №РД-01-435/19.02.2021 г. на Община Русе са определени местата за поставяне на агитационни материали на територията на Община Русе.

РИК – Русе установи извършено нарушение по чл. 183 ал. 3 и ал. 4 от ИК относно  агитационни материали поставени на кръстовището на бул.Липник и бул. „Цар Освободител“, както и агитационни материали поставени на градския площад в близост до Съдебната палата и на кръстовището на ул. Киев и ул. Рига, и на други места в гр. Русе, поставени от Венцислав Атанасов Ангелов кандидат за народен представител от партия „БНО“.

РИК – Русе указа на кмета на община Русе да премахне агитационните материали, неотговарящи на изискванията на чл. 183 ал. 3 и ал. 4 от ИК, поставени от ПП „Българско национално обединение“  на територията на гр. Русе, в нарушение на чл. 183 ал. 3 и ал. 4 ИК.

Сподели:

Още новини от деня