Римски прически ще правят ученици от ПГО - Русе на предстоящия Римски пазар

Римски прически ще правят ученици от ПГО – Русе на предстоящия Римски пазар

Заповядайте на римски пазар на крепостта „Сексагинта Приста“. Майстори и занаятчии от Русе и региона ще представят своята продукция – млечни и пчелни продукти, сокове, вина, ръчно изработени бижута, рисувано стъкло, декорации, свещи, сувенири. Дамите могат да си направят римски прически, благодарение на ученици от Професионалната гимназия по облекло. В 13.00 ч. легионери от Първа тракийска кохорта ще демонстрират бойни техники и въоръжение от епохата на Древен Рим. Присъстващите ще опитат римска кухня по хилядолетна рецепта за рибена чорба, както и питиета, приготвени по стари и изпитани вече технологии. Пазарът ще предложи още костюми от епохата, забавления и анимация и местни разказвачи.

Час по-рано, от 10.00 ч., в Лапидариума на музея ще стартират театрални етюди, представени в тазгодишното издание на „Театрална ваканция в музея“ – проект на Група за детски театър „Камила“ и Регионален исторически музей – Русе.

От 18.30 ч. на „Сексагинта Приста“ ще стартира поредното издание на Danube Sunset Sessions, което ще предложи на присъстващите няколко свежи часа с електронен звук от RudeBrutal и Ivan Endarov. Към събитието ще се присъедини и Beer Religion / Бирена Религия.

Сподели:

Още новини от деня