музей захари стоянов

РИМ – Русе стартира второто заседание от онлайн национална научна конференция „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“

Във вторник, 07-и юли, от 11.00 ч. стартира второто заседание от онлайн национална научна конференция „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“. Организатор е Регионален исторически музей – Русе, а научен ръководител на форума е проф. д-р Николай Ненов.

Събитието ще стане възможно чрез използване на платформата ZOOM, която позволява виртуално присъствие, както на участници, така и на публика. Онлайн посетителите на конференцията ще могат да се включат като слушатели, посредством посочения линк, който може да бъде намерен и на Фейсбук страницата на музея: https://us04web.zoom.us/j/78138205019?pwd=aTVTWkFvQnNJTW1SL0pldmlWeUcrdz09

Във второто заседание ще се включат четирима изследователи на живота и дейността на Захари Стоянов, както и на времето на Възраждането:

1.Хачик Лебикян, РИМ-Русе. Паметникът на Стефан Караджа в Русе. 

2. Милена Кашичева, Къща „Захари Стоянов“, Медвен. Захари Стоянов и неговите родственици.

3. Гл. ас. д-р Даниела Вичкова – Нушева, ИИИ-БАН, София. Тома Кърджиев и Руско-турската война, 1877-1878 г.

4. Ренета Рошкева, РИМ-Русе. Анастасия Обретенова – спътницата на Летописеца.

Националната научна конференция „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“ ще проведе още две заседания – на 14-и и 21-и юли.

Сподели:

Още новини от деня