РИОСВ-Русе започва утре проверка на условията в комплексното разрешително на „Монтюпе“ ЕООД

Експерти на РИОСВ-Русе започват от утре проверка за спазване на условията на актуализираното комплексно разрешително (КР) на оператора  „Монтюпе“ ЕООД. Екипът ще осъществи проверката месец по-рано от предвиденото, с оглед на факта, че продължават да постъпват сигнали от жители на Русе за наличие на миризма на „изгорял бакелит“. Само за последното денонощие са регистрирани над 30 сигнала чрез горещата телефонна линия и е-платформата на интернет страницата на инспекцията. Наличието на миризма е потвърдено при извънредните обходи снощи и тази сутрин  от експерти на инспекцията в няколко квартала на града.

Целта на проверката, която започва утре, е да установи спазването на условията, заложени в КР, ефективността на работата на монтираните пречиствателни съоръжения и предприетите мерки от оператора за ограничаване на разпространението  на интензивно миришещи вещества, извън работната площадка.

От началото на септември до настоящия момент са извършени две извънредни проверки на производствената площадка на „Монтюпе“ ЕООД, при една от които е проследен технологичния процес в работещите производствени халета № 2 и № 3, във вечерните часове до полунощ. По време на проверките не са констатирани миризми извън работната площадка.  Предвижда се проверката на условията в КР на „Монтюпе“ ЕООД да продължи най-малко една седмица.

Сподели:

Още новини от деня