риосв русе сграда

РИОСВ – Русе ще отбележи Европейската седмица на мобилността

Време за прочитане: < 1 мин.

И през тази година МОСВ се включва в ежегодно провежданата кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“ чрез своите териториални поделения. Темата за 2020 г. е „Чиста мобилност за всички“, а мотото –  „Избери как да се придвижиш“, което цели да насърчи гражданите да изберат по-екологосъобразни начини за придвижване в ежедневието си.

Кампанията се стреми да активира като участници общините, училищата, неправителствените и бизнес организации, както и да увлече самите граждани в инициативи, свързани с устойчивата градска мобилност. 24 български общини вече регистрираха инициативи на интернет страницата на кампанията като заявиха своето участие. Целта на инициативите е да водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.

Ежегодно организираните събития по повод кампанията дават широк отзвук сред обществото и помагат за популяризиране на множеството ползи за околната среда и здравето на хората от воденето на активен начин на живот, придвижвайки се пеша, с велосипед или обществен транспорт.

РИОСВ – Русе е планирало да проведе събития в Силистра.

Ще се състои фолклорен флашмоб в централната градска част на гр. Силистра. По време на танцовия  флашмоб на тротоарите и пешеходните пътеки ще се подканват минувачите да танцуват и ще се раздават дипляни „Чиста мобилност за всеки“. Неформална група велосипедисти ще преминат през новоизградените велоалеи и ще правят демонстрации по приложно колоездене.

Сподели:

Още новини от деня