„Родителско кафе“ се завръща през септември

„Родителско кафе“ се завръща през септември

Сбирките от поредицата „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“ се подновяват от септември. Всеки месец родителите, проявяващи интерес към развитието и здравето на децата си, отново ще имат възможност да се срещнат със специалисти на по чаша кафе. Майките и татковците не само ще могат да се консултират с медицински лица, но и да обсъдят едни с други въпросите, които ги вълнуват.

През първите дни на есента и началото на учебната година, организаторите избраха да посветят събитието на детското зрение. Д-р Луиз Панайотова – лекар в отделение по Очни болести към УМБАЛ „Медика Русе“ ще даде съвети на родителите как да опазят доброто зрение на децата. Ще посочи предупредителните симптоми за нарушения и ще отговори на въпросите, относно честотата и продължителността на използване на електронни устройства.

Инициативата, насочена към подобряването на социалния и здравен живот в общността, стартира преди година. До сега бяха обсъдени теми за детското здраве през различните сезони, храненето, правилната стойка, етапите на психично и емоционално развитие, образователни игри и други. Лектори бяха специалисти лекари, логопеди, педагози и психолози. За новият сезон на поредицата организаторите предвиждат редица нови и вълнуващи родителите срещи.

Първото за есента „Родителското кафе“ ще се проведе на 26-ти септември в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе от 18:00 часа. Входът е свободен, а от Лечебни заведения „Медика“ са подсигурили безплатно кафе и чай.

Сподели: