„Родителско кафе“ ще празнува своя втори рожден ден с тема, посветена на семейството

„Родителско кафе“ ще празнува своя втори рожден ден с тема, посветена на семейството

Родителското кафе на Лечебни заведения „Медика“ вече стана на две години. От стартиране на ежемесечните сбирки, редица специалисти – педиатри, логопеди и психолози запознаха гостите с вечно актуалните теми за детското физическо и психично развитие. Родителите имаха възможността да се консултират в неформална обстановка с лекторите, а децата прекараха приятни мигове сред уюта на книгите в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе.

За отбелязване на годишнината, психологът и фамилен консултант Наталия Лакова ще представи темата „Детето в семейната среда“. Първият контакт на детето с общността се осъществява чрез семейството. То играе особено важна роля за съставяне на правилна картина на света и формиране на възприятията на малкия човек. По време на сбирката родителите ще научат повече за първите опити на бебето да се разграничи от своята майка и да започне да осъзнава, че с раждането то вече е самостоятелен индивид. Ще разберат и в кои ситуации бащите са незаменими. Психологът ще даде отговор и на въпросите за кризисните моменти на двойката, по време на отглеждане на детето; какви промени настъпват с появата на второ дете; какво означава майчината обич, видяна от гледната точка на бебето и какво се случва ако близкият емоционален контакт не бъде осъществен. Специалистът ще разгледа ролята на преходния обект (играчката) за осигуряване на подкрепа за детето.

Всички желаещи да научат повече за влиянието на взаимоотношенията в семейната система не само върху децата, но и върху всеки един от членовете на основната единица на обществото са добре дошли на 27-ми ноември (сряда) от 18:00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе. Входът е свободен, а Лечебни заведения „Медика“ са подсигурили празнична почерпка за всички посетители.

Сподели:

Още новини от деня