Росица Тодорова - биопроизводител от Червена вода: Вносът на земеделска продукция от Украйна убива родното земеделие

Росица Тодорова – биопроизводител от Червена вода: Вносът на земеделска продукция от Украйна убива родното земеделие

Вносът на земеделска продукция от Украйна убива родното земеделие. Това заяви днес пред RuseInfo Росица Тодорова. Тя е биопроизводител на плодове и зеленчуци от Червена вода. Продукцията си тя отглежда в оранжерии и върху открити площи в землището на населеното място от община Русе.

С тази война всичко се отравя от отделяните химически вещества при взривовете на хилядите използвани различни боеприпаси, както и при разрушаване на съществуващата инфраструктура и заводи. Отделно от това в Украйна се използват торове и други вещества в земеделието, които са забранени в държавите – членки на ЕС, а това рефлектира върху човешкото здраве.

По думите и, българският производител трябва да бъде защитен от държавата си. Това ще стане само и единствено чрез засилен контрол. Малките земеделски производители страдат не само от дъмпинга в цените, но и от качеството на плодовете и зеленчуците, които се внасят у нас. Българинът трябва да се храни с нашата чиста пшеница, която сега се изнася в повечето случаи, а не да се използва вносно украинско жито с лошо качество, коментира с пример г-жа Тодорова.

Сподели: