РТИК получи отличие за организацията на Европейската нощ на учените

Русенска търговско-индустриална камара получи признание за отличната организация на събитията, включени в програмата на Европейската нощ на учените през 2016 и 2017 г. Отличието бе връчено от името на Центъра за изследване и анализи и Британски съвет в България, които са основни координатори на проекта в страната.

Тази година Европейската нощ на учените ще се проведе на 28 септември, и в нея ще включат 14 населени места в цялата страна. 52 локации ще са домакини на разнообразни събития, които ще представят по интересен и достъпен начин достижения в съвременната наука. Програмата обхваща вълнуващи дейности в училища, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, на влак, в планината и на кораб, и събития на публични градски локации.

На европейско ниво инициативата ще обхване над 340 населени места, като тази година ще има включвания от Турция и Израел.

В Русе по-голямата част от събитията ще са разположени в пространството около площад „Батенберг“, заедно с любезното домакинство и участие от страна на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Любен Каравелов“. За поредна година организатор на събитията е Русенска търговско-индустриална камара.

Европейска нощ на учените 2018-18 се реализира по проект REFRESH с ръководител Центъра за изследвания и анализи. В проекта участват 21 основни и 27 асоциирани партньори от цялата страна. Проектът се реализира с финансиране от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“.

Сподели:

Още новини от деня