дунав мост румъния зима

Румъния ще почиства от снега Дунав мост 1 тази зима

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно със своя заместник Валентин Колев проведоха среща с новоназначения префект на окръг Гюргево Адриана Пуцару. Срещата се осъществи по нейна покана, като целта е да се осигури безпроблемното функциониране на Дунав мост през предстоящия зимен сезон.

Тази година снегопочистването на Моста на дружбата ще се осъществява от румънската страна.
В тази връзка се подписа протокол с ангажиментите и отговорностите на съответните институции, както лицата и контактите за координиране на действията, касаещи трафика по моста през експлотационен зимен сезон 2018-2019 година.

На срещата присъстваха представители на Регионална дирекция „Гранична полиция“, Митница Русе, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областна дирекция на МВР. От румънска страна участваха представители на техните омологични структури.

Също така стана ясно, че до каря на месеца ше приключат ремонтите в участъка на кръговото движение преди Дунав мост, а до средата на месец декември се очаква да заработи новото трасе при влизане в страната през Зона „Изток“ на ГКПП „Дунав мост – Русе“. На новия участък ще функционират 4 кантара за тежкотоварните автомобили, което ще увеличи двойно капацитета и ще облекчи трафика по съоръжението.
Участниците обсъдиха и актуалната обстановка относно разпространението на африканската чума по прасетата и птичия грип, като беше посочено, че към момента ситуацията е под контрол и няма установени нови огнища.

Срещата се проведе и със съдействието на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

В края на срещата областният управител Галин Григоров подари на новоназначения префект икона на Свети Георги с пожелания свететцът да закриля нея и всички гюргевчани.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня