Русенецът Пламен Атанасов, изкачил връх Шипка на ръце, ще получи подкрепа от общината

Русенецът Пламен Атанасов, изкачил връх Шипка на ръце, ще получи подкрепа от общината

Време за прочитане: < 1 мин.

Кметът на Русе Пенчо Милков и заместникът му Енчо Енчев се срещнаха днес със спортиста, който успя да изкачи на ръце всичките 894 стъпала към паметника Шипка.

Русенецът Пламен Атанасов предприе нестандартната акция през лятото в опит за световен рекорд. Той започва да се занимава активно с тренировки със собствено тегло през 2011 година. След отличия от множество национални и международни състезания, днес мечтата му е да посвети повече млади хора в изкуството, наречено калистеника (на гръцки: κάλλος – хубав, красив; σθένος – сила).

Кметът на Русе изрази готовност общината да го подкрепи в организирането на състезание по стрийт фитнес през 2021 година.

„Радвам се, когато млади хора действат в полза на обществото. Вие сте пример за подрастващите как човек може непрестанно да усъвършенства тялото и уменията си. Без скъпо оборудване, дори от вкъщи“, заяви Пенчо Милков.

Тази година Пламен Атанасов издаде и книга, посветена на калистениката. С приходите от продажбите ѝ и от бъдещи благотворителни инициативи той желае да финансира изграждането на нови спортни съоръжения в Русе.

Сподели:

Още новини от деня