Росен Тодоров бягане

Русенецът Росен Тодоров победи във Великденски крос в Разград

Отложеният заради извънредното положение във връзка със световната пандемия COVID-19 Великденски крос, събра днес в Разград състезатели от 5 до 72-годишна възраст. Осмото издание на състезанието, организирано от клуб „Зелена стъпка“, се проведе по централните улици на лудогорския град. Общо 34 любители на бягането се пуснаха по 5-километровата дистанция, а други 25 участваха в щафетното бягане.

При жените първа финишира 26-годишната Вероника Вълканова от Разград. На второ място се класира 11-годишната Естел Даскалова от Варна, а трета остана 12-годишната Христина Тодорова, също от Варна. Победител при мъжете е 27-годишният Росен Тодоров от Русе, втори е Стефан Иванов, на 25 години от Варна, а трети – 26-годишният Калоян Николов от Разград.

Наградите на призьорите в индивидуалната надпревара – грамоти, медали и ваучери за спортни стоки връчи кметът Денчо Бояджиев. Организаторите благодариха на Община Разград за съдействието при провеждането на състезанието, а Бояджиев ги поздрави за това, че провеждат тази интересна инициатива, която е добра форма за възпитание както на младото поколение, така и на по-възрастните. Кметът поздрави и победителите и им пожела още по-големи успехи в любимото занимание.

Победителите в щафетата бяха наградени от изпълнителния директор на ПФК „Лудогорец 1945“ Ангел Петричев. Първи финишира тимът на СКЛА „Лудогорец“, втори останаха състезателите от отбор „Последният момент“, а трети бегачите от „Усмивки“.

Призове имаше и за най-възрастния участник – 72-годишния Васил Грозев от плевенското село Бъркач, както и за най-младия – 5-годишния Леон Купър от София, който бе част от отбор за щафета.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня