Росен Тодоров бягане

Русенецът Росен Тодоров първи на 10 км. на първото вечерно издание на полумаратон „Камчийски пясъци

Близо 100 души от цялата страна се включиха в първото вечерно издание на полумаратон „Камчийски пясъци“. Бягането по най-дългия плаж в България бе организирано от разградския клуб „Зелена стъпка“ и се проведе в събота в курортен комплекс „Камчия“.

За първи път, вместо в ранни зори, участниците стартираха надвечер и бягаха под лъчите на залязващото слънце, а последните дори финишираха на лунна светлина. Това шесто издание на „Камчийски пясъци“ бе необичайно и заради факта, че се състоя през август, а не в края на май, както останалите пет. Заради различния сезон водата в устието на река Камчия бе до колене и се преминаваше значително по-лесно от бегачите, но пък този път те имаха да се справят с други препятствия като заобикаляне на големи групи плажуващи и играещи в пясъка деца.

Миналогодишният победител в полумаратона на 21 километра Росен Тодоров от Русе, тази година участва на по-късата дистанция – 10 километра, която спечели с време 40:53 мин., следван от варненците Румен Стаматов с 43:43 мин. и Харис Клеантус с 49:33 мин.

Сподели:

Още новини от деня