Русенката Здравка Петрова е носител на наградата на председателя на журито на конкурса „Хоризонти на любовта“

Русенката Здравка Петрова е носител на наградата на председателя на журито на конкурса „Хоризонти на любовта“

В националния поетичен онлайн конкурс „Хоризонти на любовта“, обявен в Попово, участваха 266 творби на 105 автори. Организатор на традиционната проява, което се провежда за трета година, е народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1882“ в града. 

Конкурсът бе анонимен, онлайн и за автори над 18 години. От културната институция обявиха, че са присъдени литературните награди на участниците в конкурса, сезон 2024 г. 

Участвали са индивидуални автори и представители на литературни клубове, сдружения, съюзи, и читалища. В надпреварата се включват  266 творби на 105 автори от цялата страна. Тази година отново националното поетично състезание е с международно участие – от Испания.

Творбите са оценявани от жури с председател Неда Антонова – член на Съюза на българските писатели (СБП), единствената жена с наградата “Златен меч”, издала повече от 25 книги, по-голямата част сюжетно свързани със събития от българската история. Членове са: Ивелина Радионова – автор на поетични и прозаични книги; Димитър Петров -директор на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград, поет, белетрист, краевед, автор на исторически научни статии и носител на „Златен Пегас”, член на СБП; Тихомир Трифонов –зам.-председател на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1882″ в Попово и Маргарита Недева – библиотекар, автор и ръководител на „Клуб на твореца”.

За първи път се връчва и награда на председателя на журито. Тя е присъдена на Здравка Петрова от град Русе.

Имената на всички отличени могат да бъдат научени от организаторите. 

Сподели: