Русенската графичка Мирела Венциславова гостува със самостоятелна изложба в Ямбол

СНЦ „Дунавско сияние“- Русе, съвместно със специализиран сайт „Ние Ви чуваме“, организират на 28 септември в Ямбол Втора самостоятелна изложба на русенската графичка Мирела Венциславова. 25 нови творби под наслов „Погалени вълшебства“ ще подреди младата художничка в Ритуалната зала на града. Събитието се провежда с любезното съдействие на Общинско предприятие „Туризъм и култура“ към Община Ямбол и е по повод Международния ден на хората без слух, отбелязван всяка година в последната седмица на м. септември. В тази връзка, за присъстващите хора със слухови проблеми, ще бъде осигурен превдач на жестов език в лицето на Силвия Осиковска, една от най-добрите професионални преводачи на жестмима.

21-годишната Мирела Венциславова е възпитаничка на НУИ „Проф. Веселин Стоянов”-Русе и е носител на грамоти и отличия от редица престижни национални и регионални конкурси и фестивали. През 2017 г. прави Първата си самостоятелна изложба -„Сътворени от тишината“. Мотото й не е случайно, тъй като художничката е със слухова загуба и сътворява своите вълшебстства в царството ня абсолютната тишина.
Мирела Венциславовa се изявява и като илюстратор. Нейни творби красят Литературен Алманах „Още са живи крилатите хора“ и поетичен сборник „Молитва“, издания на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"