Русенската опера представя премиерно "Бъркотии в операта" с Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов

Русенската опера представя премиерно „Бъркотии в операта“ с Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов

Време за прочитане: < 1 мин.

Премиерата на оперния шарж „Бъркотии в операта“ ще бъде представена на 22 април тази година в зала „Арена ОЗК“ в Русе.

„Наистина ще е шарж, изпълнен с чувство за хумор. Живеем в ситуация, в която искаме да се смеем“, каза режисьорът и сценарист на спектакъла Симеон Симеонов.

Той обясни, че „Бъркотии в операта“ разказва как по едно и също време се сблъскват два концерта – оперен и джазов, в една арена и за ужас на двамата главни герои. Те решават да не става скандал, а да измислят нещо и успяват.

В сценария солистите, музикантите и артистите Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов представят своя различен поглед върху познати и обичани оперни произведения. Използвани са специалните похвати на джаза, като аранжиментите са на Ангел Заберски и Михаил Йосифов.

„Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов са разкошни певци артисти“, каза още Симеонов.

Диригентът Димитър Костов обясни, че това са концертите, от които публиката има нужда. Идеята е, когато зрителят напусне залата, да остане с много приятно и оптимистично настроение.

Ненчо Балабанов, каза, че за него това е невероятен експеримент в оперното изкуство.

„За мен ще бъде невероятно преживяване. С Милица Гладнишка си партнираме много добре и се получават много интересни моменти в този концерт-спектакъл. Сигурен съм, че хората ще се заредят много положително. В спектакъла има много намигвания, много забавление, пищно е, мащабно е, смело е“, обясни актьорът.

Балабанов каза още, че се надява подобен спектакъл да накара младите хора да се влюбят в оперното изкуство и след това да гледат сериозно оперно заглавие.

В „Бъркотии в операта“ участват хор, балет и оркестър на Русенската опера.

След Русе спектакълът ще бъде представен и в други градове в страната.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня