Русенската опера с признателност отбелязва 100-годишнината на великия диригент Добрин Петков

Русенската опера с признателност отбелязва 100-годишнината на великия диригент Добрин Петков

В поредица от три камерни и два симфонични концерта, която започна неотдавна, Русенската опера с признателност отбелязва 100-годишнината на великия диригент Добрин Петков, чийто професионален път е свързан неизменно с Русе!

На 31 януари, когато се състоя първият Камерен вокален концерт, скъпи гости в Русенска опера бяха синът на Добрин Петков – Христо Петков и неговият внук, носещ гордо името на дядо си.

Развълнувани, те споделиха спомени и разказаха много лични моменти от живота си, свързани с този забележителен човек и музикант, чрез които още веднъж се затвърди усещането ни, за една неповторима и нестандартна личност, с възрожденски плам и неистов стремеж към съвършенство!

На 6 март, понеделник, от 19 часа в зала „Европа“ на Доходно здание, Русенската опера ще представи втория от поредицата концерти посветени на 100-годишнината от рождението на именития български диригент Добрин Петков, този път с участието на инструментален ансамбъл “Енигма”, сопраното Даниела Караиванова и басът Момчил Миланов.

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: