Cantarelli

Русенската Ричмарт възражда Cantarelli в Италия

Ричмарт – Русе, е една от малкото компании, които насочват своите инвестиции към Западна Европа. Световната тенденция е западните предприятия да изнасят своите производства към дестинации с евтина работна ръка – Балкански държави, далечният Изток.

Досега Ричмарт, както болшинството от фабриките в България, е произвеждала на ишлеме за други западни марки, което не е носело нужните приходи за да се увеличат заплатите на служителите значително. Западните инвеститори ни плащат само толкова за да платим заплатите на сегашният стандарт. Договорите, които са подписани за увеличение на цените са от 1-3% спрямо инфлацията за западна Европа, което не отговаря на очакването на българските работници за увеличение.

Българските мениджъри сме отговорни за откриването на нови пазара на значително по високи цени, за да осигурим печалба на фирмата и значително увеличение на заплатите, казват от русенското дружество. Ричмарт работи в партньорски отношения с Cantarelli италианска историческа марка за облекла.

Cantarelli е фабрика с 50 години история и се намира в Тоскана, региона на Арецо, Италия. Фабриката е с площ 10 000 кв.м и в добрите времена е имала 900 човека в производството си. Фабриката е произвеждала за своя собствена марка, както и за много други световно известни марки като as Louis Vuitton, Prada, Alexander McQueen, Valentino, Gucci, Stella Mccartney, Victoria Beckham, Dior и др.

Под натиска на световната конкуренция Cantarelli фалира преди година. Сега Ричмарт пое управлението на фабриката Cantarelli, за да я възстанови. Детайли по проекта: Новият проект Richmart & Cantarelli В сградата на Cantarelli в Италия

– Ще се развиват новите дизайни на облекла
– Ще се избират качествени италиански материали и платове
– Ще се развиват пазарите в Италия и чужбина
– В Cantarelli Италия ще се развие високо технологична производствена линия за доставка на бързи поръчки.

В сградата на Richmart в България
– Ще се развие високо технологична производствена линия за облекла по италианска технология
– Ще се създаде център за обучения на кадри
-за нашата българска фабрика
-за нашата италианска фабрика

Българските специалисти ще имат възможност да работят в нашата италианска фабрика:
-временно командировани
– на постоянен договор
* по този начин ще се увеличат заплатите

Потенциала на проекта
– Създаване на собствен продукт готови облекла
– Представяне на облеклата с италианска марка
– Създаване на 2 ценови нива на облеклата за да се покрие цялата гама на пазара:

-Производство на облекла 100% в Италия
-Производство на облекла 100% в България

Чрез представяне на собствен продукт фирмата ще печели много повече и ще могат да се увеличат заплатите на служителите. Какво сме направили до сега А

– Инвестиции
– Закупихме над 10 000 готови облекла – 100% произведени в Италия
– Закупихме 100 000 метра платове от последната колекция –

Закупихме консумативи за производство на облекла по италианска технология Б – нови стъпки по проекта – Назначихме 3ма директори над 30 години стаж в бившата фабрика Cantarelli за производствен директор, търговски директор и директор доставки – Заедно с италианско дизайнерско ателие разработихме новите колекции на Cantarelli – В италиански лаборатории в Тоскана се изработиха мострени облекла – Закупиха се над 300 дизайна на платове за новата колекция 2020 В Представяне на колекциите – 11- 13.06.2019 Cantarelli Fashion Week ще представи колекции в луксозната sala Giusti в Four Seasons Hotel Firenze по време на Fashion Week Florence най – голямото модно събитие за мъжка мода в светът.

Във Флоренция от 10-14.06.2019 има над 250 много модни събития, като най – голямото е Pitti Immagine Uomo, което се посещава от 100 000 човека от цял свят – 12.06.2019 Cantarelli – Под Небето на Тоскана – ВИП парти – модно шоу – само с покани в уникалното Лоби на Four Seasons Hotel Firenze – През следващи месеци Cantarelli ще участва в над 10 световни панаира.

Сподели:

Още новини от деня