видеоклип парламентарни избори

Русенска област е готова за утрешните избори

Време за прочитане: < 1 мин.

Всички 348 секционни избирателни комисии на територията на област Русе получиха необходимите бюлетини и изборни книжа за предстоящия  утре вот за народни представители, това стана ясно преди минути от Районната избирателна комисия. В 292 от тях, които са с избиратели над 300 души, бяха доставени и машините за гласуване. Секциите вече са запечатани и се намират под охрана на органите на реда. На всички избирателни комисии са раздадени лични предпазни средства и дезинфектанти.

Припомняме, че от Министерството на здравеопазването бяха осигурени над 120 000 предпазни маски от различен клас, 2160 литра дезинфектант, 45 000 ръкавици и 1050 броя еднократни защитни гащеризони за осигуряване нормалното протичане на изборите. Логистиката на целия процес беше ръководена от Областна администрация – Русе.

Ковид секциите също са назначени и са им осигурени всички необходими условия за работа включително транспорт и допълнителни предпазни средства. Те ще отчитат протоколите от изборния ден в „ОЗК Арена“ при специален режим, като контактът от тяхна страна ще бъде с възможно най-малко хора.

Началото на утрешния изборен ден е обявено за 7.00 ч., а краят за 20.00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т. е. до 21.00 ч. От Районната избирателна комисия припомнят още, че изборният процес ще премине при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки. Влизането в секциите ще става само с правилно поставена защитна маска, а гражданите ще трябва да спазват отстояние от поне 1.5 метра помежду си. Във всяка секционна комисия ще се извършва и периодична дезинфекция, а членовете на комисиите ще са с предпазни маски и ръкавици.

Сподели:

Още новини от деня