ремонт Дунав мост 2017

Русенска фирма спечели поръчката за ремонт на осветлението на Дунав мост

Русенската фирма „ДАР-80“ ООД спечели обществената поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“ чрез Областно пътно управление Русе за  „Ремонт на осветлението на мост над р. Дунав /Дунав мост/ път I-2 Русе-Разград от км. 0+000 до км. 1+057“.

Нарочна комисия в ОПУ-Русе се спря на две русенски оферти, като според комплексната оценка „ДАР-80“ печели с 97,46 точки от 100, а фирма „ЕЛ“ ЕООД с 92,50 точки.

Спечелилата фирма е предложила да изпълни поръчката за малко над 134 000 лева с ДДС и със срок до 45 календарни дни. При липса на обжалване и своевременно сключване на договора, през есента Мостът на дружбата ще светне отново, този път значително по-икономично.

Обществената поръчка бе обявена в края на месец март тази година, като в заданието е включено ремонт както на хоризонталните осветителни тела по средната метална конструкция на моста (сега луминсцентни), така и на вертикалните тротоарни тела по протежението на платното до пункта. Предвижда се израждане и на нова елктрическа мрежа. Осветителните тела трябва да са с висока степен на защита от вода и прах, да са издръжливи на вибрации и високи температури. ЛЕД осветлението ще бъде в тяло от лят алуминий.

Фирма „ДАР-80“ Русе е специализирана фирма с допълваща се дейност в областта на системи за енергийна ефективност, съвременни системи за сградна и индустриална автоматизация, както и системи за сигурност. Клиентите на фирмата са от Русе, София, Варна и други градове на страната.

сн. РусеИнфо

Сподели:

Още новини от деня