Русенските дамски клубове Сороптимист Интернешънъл, Лайънс Сексагинта Приста и Зонта подкрепят Световната седмица на кърменето за шести пореден път

Русенските дамски клубове Сороптимист Интернешънъл, Лайънс Сексагинта Приста и Зонта подкрепят Световната седмица на кърменето за шести пореден път

Няма по-добър начин за хранене на новородените деца от кърменето – природосъобразно, здравословно и емоционално свързващо е. За шести пореден път Клубовете Сороптимист Интернешънъл (СИ), Лайънс Сексагинта Приста и Зонта Интернешънъл, съвместно с Училище за родители и Център за детско здраве Ниш, събраха бъдещи и настоящи майки, за да им вдъхнат кураж и да им помогнат в избора на правилно хранене за техните деца.

В началото на събитието, президентите на трите клуба, Миряна Димитрова (СИ), Павлина Минчева (Лайънс) и Захаринка Габровска (Зонта) приветстваха младите майки и с личен пример ги насърчиха да кърмят децата си, за да растат здрави и да създадат силна връзка помежду си. Д-р Даниела Бурмова от Центъра за детско здраве Ниш подкрепи с професионални доводи идеята за кърменето, а Димитрина Мартинова, директор на Училището за Родители и неонатална медицинска сестра,  даде на присъстващите бъдещи майки много полезни практически съвети, базирани на нейния 15-годишен опит в работата със семейства, които очакват или вече имат бебета. Психологът Елена Лазарова говори за щастието да имаш дете и за това, колко е важно майката да е спокойна и удовлетворена. Тя проведе индивидуален разговор с всяка от присъстващите млади жени, за да насочи мисленето им в положителна посока.

На срещата присъстваха и майки с малките си деца, които споделиха опита си и разсеяха страховете на бъдещите майки. По традиция имаше томбола с награди и представяне на продукти, които облекчават  отглеждането на деца и помагат за здравето и на майките и на бебетата.

Мотото на тазгодишната световна седмица на кърменето е „Подкрепяме кърменето за здрава планета“. Кърмата се произвежда и доставя без замърсяване, без опаковки или отпадъци и води до спестяване на енергия и други ресурси. Кърменето е нашето интелигентно решение за климата. Нека насърчаваме и подкрепяме кърмещите майки, да ангажираме обществото чрез медии, работодатели и организации.

Сподели:

Още новини от деня