Русенските деца помогнаха на кмета Пенчо Милков да запали коледната елха на центъра

Русенските деца помогнаха на кмета Пенчо Милков да запали коледната елха на центъра

Русенските деца помогнаха на кмета на Община Русе да запали коледната елха на площад „Свобода“. Това се случи тази вечер след концерта на талантите от Общинския детски център за култура и изкуство и Младежкия дом. Точно преди тържественото запалване на елхата за радост на всички присъстващи пристигна от Лапландия и Дядо Коледа.

В празничния концерт взеха участие Мажоретен състав „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова, Вокална формация „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска, Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ към ОМД с ръководител Вили Икономов и детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова, която е част от ОбДЦКИ.

„Пожелавам на всички  русенци да бъдат здрави, силни и горди и през следващата година да направим още неща, с които да извисим своя град“, обърна се към присъстващите кметът на Община Русе преди да запали за първи път „дистанционно“ коледната елха. Той също така отправи молба към русенските деца да направят нещо добро за човека до себе си. „Всички знаем, че Дядо Коледа носи подаръци, но истинските подаръци ги правите вие, децата и заради това ние, възрастните, трябва да сме ви благодарни всеки ден“, каза още той.

Сподели: