Русенските деца ще се насладят на балета "Ян Бибиян" на 6 март

Русенските деца ще се насладят на балета „Ян Бибиян“ на 6 март

Време за прочитане: < 1 мин.

На 6 март от 16 часа в Доходното здание русенските деца ще се насладят на балета „Ян Бибиян“, сътворен от хореографа Силвия Томова специално за деца… и техните родители. Балетът на Държавна опера – Русе ще разкаже чрез танц невероятната история за малкия пакостник Ян Бибиян, неговата приятелка Иа, превърната във врана и дяволчето Фют. Колоритната музика на русенския композитор Атанас Косев и пъстрата сценография и костюми на Първолета Чавдарова – Летиция ще ни отведат в приказния свят на дяволчета, люлютчета, магьосници… Децата родители ще станат свидетели на приключенията на Ян Бибиян и как след всички препятствия с помощта на своите приятели, той става по-смел и благороден отпреди.

Балетът по мотиви от едноименната приказка на Елин Пелин се посвещава с огромна благодарност и признателност на композитора, създал музиката на този балет – русенеца Атанас Косев, който ни напусна на 8 февруари 2021 година!

Либрето – Александър Малчев

Хореография и режисура – Силвия Томова

Сценография и костюми – Първолета Чавдарова – Летиция

Художествен ръководител на балета – Весела Василева

Репетитор – Марияна Захариева

Помощник-режисьор – Елена Колева

Участват – Антон Иванов, Шоичи Ейно, Цветелина Катрин Иванова, Михаил Дамянов, Малина Арнаудова, солисти и ансамбъл на Държавна опера – Русе

Билети на каса Опера:

понеделник – петък от 10.00 часа до 18.30 часа

тел. 0878 218 687

Сподели:

Още новини от деня