математици ПМГ "Баба Тонка"

Русенските математици с отлично представяне на Пролетната конференция на Съюза на математиците в България

Възпитаници на ПМГ „Баба Тонка” – Русе се завърнаха след отлично представяне от Седемнадесетата ученическа секция на 46. Пролетната конференция на Съюза на математиците в България. Тя се проведе от 9 до 12 април 2017 г. в Боровец. На конференцията бяха допуснати и участваха 10 ученици със 6 проекта.

С грамоти за ОТЛИЧНО представяне по информатика и информационни технологии бяха удостоени Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 10 клас, с проект „Научни дуели”.

СПЕЦИАЛНА награда за отлична иновативна разработка по информатика и ИТ спечелиха Моника Великова и Тамерланд Руфатов от 9 клас, с проект „Влез във форма”.

Грамоти за много добро представяне по информатика и ИТ получиха Йоанна Илиева и Селин Шемсиева от 10 клас, с проект „Изкуствена имунна система” и Бояна Чолакова и Калина Матева от 10 клас, с проект „Финансов калкулатор”.

Грамоти за много добро представяне по математика получиха Максим Къснеделчев от 9 клас и Пресиана Маринова от 12 клас.

Научен ръководител на всички ученици, участвали в конференцията с проекти по информатика и ИТ, е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”.

Сподели: