Русенските скаути почистваха брега на Дунава

Русенските скаути почистваха брега на Дунава

В началото на месеца вълчетата от Организация на българските скаути поеха на важна доброволческа мисия! Те приеха тежката задача да започнат почистването на българските реки…

Подтикнати от наводненията и придошлите реки през 2019г., Организация на българските скаути стартира инициативата „Заедно за българските реки“! Целта на тази инициатива бе да се почистят бреговете на колкото можем повече български реки и да се предотвратят „плаващите сметища“, на които всички станаха свидетели. Децата осъзнаха колко е важно да опазват най-голямото богатство – прекрасната българска природа. Не е достатъчно само да се почистват отпадъците, които са оставени от недобросъвестни хора, но и да се направи всичко, за да се промени мисленето и да се обърне внимание на този проблем!

В продължение на два уикенда вълчетата-скаути, с помощта на техните родители и лидери почистваха бреговете на р. Луда Камчия и яз. Цонево, р. Дунав и река Батовска. Благодарение на подкрепата на @VIVAC0M в следващите месеци предстоят почистванията на още български реки.

Сподели: