Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква

Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква

Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква, която е част от археологическия резерват край село Иваново. Това е мястото, където през XIII в. възниква скалният манастир „Св. Архангел Михаил“.

До момента Регионален исторически музей – Русе организира два пъти такива турове в месеците юли и август, като общо са се включили около 50 души. Специализираните обиколки се организират във връзка с честването на 800-годишнината на Ивановските скални църкви.

Стълбата, извеждаща до комплекса на „Затрупаната църква“ е обновена с цел по-голяма безопасност на включилите се в обиколката. Поставени са двадесет нови стъпала, направено е и шкурене и боядисване на металните части.

Обиколката ще се състои на 11.09.2021 г. (събота). Водач на презентационните турове ще е Евгени Георгиев от русенския музей. Часовете на тръгване ще са 9.30 и 13.00 ч. Групите ще са до 15 човека, а включването в тях става чрез предварително записване на телефон 082/825 002. Сборният пункт е паркингът, който се намира до обекта Ивановски скални църкви. Участниците в маршрута трябва да са снабдени с удобни обувки, дълги панталони и вода за пиене. Цената за участие в един презентационен тур е 10 лв., заплаща се на място. 

Сподели: