съдебна палата русе

Русенският съд остави за постоянно в ареста обвинен за убийство

Време за прочитане: < 1 мин.

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 35-годишния Межднун К., обвинен за убийството на братовчед си Шахин К./на 37 години/. Определението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Престъплението е извършено на 2 ноември тази година в русенското село Сваленик. Сигналът е подаден в 22,23 часа. Шахин К. бил убит в дома си, където през последните месеци съжителствал с жената, от която обвиняемият има две деца.

Межднун К. е задържан часове след престъплението в къщата, където живеел. Пред съда днес той заяви, че не е агресивен човек. По думите му не искал да убива братовчед си, който пръв го нападнал.
Адвокатът на Межднун К. поиска съдът да наложи по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“. По думите на защитника обвиняемият не е осъждан, имал постоянна работа и нямал намерение да се укрива, тъй като след престъплението бил открит в дома си. Според прокурора има опасност Межднун К. да извърши друго престъпление. Преди убийството той проявил агресия и към жена си, която е свидетел на престъплението. Ако бъде признат за виновен, 35-годишният мъж може да получи от 10 до 20 години затвор.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня