Русенският театър ще представи „Любов с гръмотевици“ по Кен Лудвиг на 6 и 16 февруари

Русенският театър ще представи спектакъла „Любов с гръмотевици“ по Кен Лудвиг на 6 и 16 февруари от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание. Орлин Дяков е режисьор на постановката. По думите му „Любов с гръмотевици“ показва кухнята на театъра, живота зад кулисите, има и театрално представление.
Главната част от действието се развива в един театър, и по-точно в онова пространство, което актьорите наричат „чакащи артисти“ – мястото, където изчакват момента за появата си на сцената. Сюжетът се заплита около вечните неволи и страсти човешки – любов, изневяра, пориви, колебания и разочарования.
Това е пети проект на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе, в който участва и актьорът Христо Гърбов.

„Опитваме се да уплътним пиесата и да й дадем живот. Това не е лесен процес. Пиесата е хубава, забавна. Остава и ние да си свършим работата, за да се забавляваме всички с тази много качествена комедия“, каза Гърбов.

В спектакъла участват Петя Венелинова, Дайана Михайлова, Мариана Крумова, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Йовко Кънев и Любомир Кънев. Сценографията и костюмите са на Виолета Радкова

Сподели:

Още новини от деня