Русенският университет „Ангел Кънчев” заема престижното шесто място сред българските висши училища в световна класация

Русенският университет „Ангел Кънчев” заема престижното шесто място сред българските висши училища в световна класация

Русенският университет „Ангел Кънчев” заема престижното шесто място сред българските висши училища в световна класация, базирана на последните данни от университетската база данни в Study Abroad Aide за 2024 година. Тази класация обхваща 8 023 университета от 69 държави и е считана за най-изчерпателната в света. За Русенския университет това е потвърждение на високото качество на образованието, което предлага, и неговата привлекателност за международни студенти. В световната класация включените български университети са 47.

Критериите за класиране в тази класация включват академично качество, оценено на 75%, и стойност на образованието, оценена на 25%. Този подход дава възможност за по-детайлна оценка на университетите и съчетава важните аспекти на учебната програма със значимостта на образованието. Мястото на Русенската Алма Матер в световната класация на университетите отразява високото му качество на образование и значението, което той придава на международната общност.

Това признание ще допринесе значително за повишаване на видимостта на Русенския университет сред международните студенти, които търсят възможности за образование извън своите държави. Това ще привлече вниманието на тези студенти и ще укрепи репутацията на университета като една от водещите образователни институции в световен мащаб.

През академичната 2023/2024 година Русенският университет посрещна 164 студенти от чужбина, които се обучават за един или два семестъра по програма Erasmus+. Това е рекорден брой в сравнение с предходните академични години.

Сподели: