Русенският университет беше домакин на националния турнир по тенис на маса за хора с увреждания

Русенският университет беше домакин на националния турнир по тенис на маса за хора с увреждания

За трета поредна година Русенският университет бе домакин на спортна проява за хора с увреждания – традиционния национален турнир по тенис на маса.

Турнирът се проведе в спортна зала „Академик“. Интересът към проявата бе много голям. Участваха състезатели от Бургас, Сливен, Ямбол, Габрово, Девня, Плевен, Добрич, Севлиево, Русе. Почетен гост на турнира бе г-жа Милена Тодорова от град Добрич, която е участник на параолимпиадата през 2016 в Рио де Жанейро и е и първият параолимпиец на България, взел квота за игрите през 2020 година в Токио.

При жените победител е състезателката от „Сини камъни“- Сливен – Валя Манолова. При мъжете на най-високото стъпало на почетната стълбичка на победителите се изкачи националният състезател Йордан Митев от „Алфа“- Севлиево.

Състезателите бяха приветствани от г-н Пламен Рашев, председател на Общинската комисия за младежта и спорта и от проф. Борислав Ангелов – ръководител на Университетския спортен център.

Поздравителни адреси организаторите получиха от избрания за кмет на Община Русе – д-р Пенчо Милков и от областният управител Галин Григоров.Основен организатор и двигател на спортната проява е клуб „Олимп – спортът е равнопоставен“ с председател Георги Гаев, възпитаник на Русенския университет.

Освен Университетския спортен център при Русенския университет, партньор на проявата е и спортен клуб по тенис на маса „Дунав“. Спомоществователи са представителствата и фирмите: „Форд мотопфое“, „Тойота“- Русе, „Санси“, хотел „Фамили“, „Крис дизайн“, „Метавак“, „Рис“.

Сподели:

Още новини от деня